Lyke Tjoonk

Klassieke homeopathie voor landbouw- en huisdieren

Wie ben ik

Ik woon en werk op ons melkveebedrijf in Vorden. We hebben een gezin met drie, inmiddels volwassen kinderen. De laatste jaren ben ik me meer gaan bezig houden met de gezondheid van de veestapel en het verzorgen van de kalveren. Met enige regelmaat melk ik de koeien en je kunt mij tussendoor ook op de trekker vinden.

Sinds 2013 behandel ik onze eigen dieren met homeopathische middelen als er klachten zijn of om ze te voorkomen. Het melkvee bedrijf is beter gaan draaien door de homeopathische behandelingen. Vooral de periode rondom het afkalven is sterk verbeterd, terwijl er sinds 2016 geen antibioticum meer nodig is geweest om de koeien goed gezond te houden.

Naast ons melkveebedrijf heb ik mijn eigen praktijk klassieke homeopathie voor landbouw- en huisdieren. Hier behandel ik alle soorten huisdieren. Een mooie combinatie met het werk op de boerderij.

Mijn jeugd ligt op Texel waar ik ben opgegroeid tussen pony’s , paarden, honden, kippen, duiven, geiten en schapen. Ik reed graag met mijn pony of paard door het bos en langs het strand, maar met een enkele dressuurwedstrijd of cross kon je ons ook een plezier doen.

In Groningen studeerde ik aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding waarna ik op de mavo in Medemblik gymnastiek en wiskunde gaf. Na een leuke periode van studie en les geven sta ik nu met veel plezier in Vorden opnieuw tussen de beesten.

© 2021 Lyke Tjoonk

Ontwikkeld door eXtremelyWeb